Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров не се радва на

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров не се радва на
Коментари Харесай

Непознат съперник очаква Григор Димитров на старта на турнира във Виена

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров не се радва на изключително сполучливо показване през последните няколко седмици, очевиден отзив за което е фактът, че българинът е изгубил 6 от последните си 7 мача. Все отново за нас остава вярата, че нашето момче ще успее да възвърне увереността си и да направи мощен свършек на сезона, като идната конкуренция, на която ще имаме опцията да го забележим в деяние, е тази от категория АТР 500 във Виена.

Изтегленият в събота чоп отреди най-хубавият ни тенисист да открие присъединяване си с дуел против състезател, тръгнал от квалификациите. През днешния ден се изиграха и последните срещи от пресявките на шампионата, а малко по-късно стана ясно, че Димитров ще започва против международния №61 Тиаго Монтейро, с който до този миг не са имали късмет да премерят сили в формален конфликт.

През сегашния сезон бразилецът изживява един от най-силните интервали в кариерата си, за което свидетелства това, че понастоящем се намира на рекордна за себе си позиция в класацията на АТР. Освен това 28-годишният играч неотдавна победи на Чаланджъра в Генуа, побеждавайки по пътя си към трофея Димитър Кузманов и Адриан Андреев. По-рано през годината той завоюва още една купа от същата категория в Залцбург, до момента в който най-хубавото му достижение през 2022-ра е достигането до четвъртфиналите на АТР 250 конкуренцията в Белград, където отстъпи на Карен Хачанов.

Предстоящият дуел сред Димитров и Монтейро ще се състои във вторник, като занапред следва да научим и точният начален час.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР